Karel Vajík.cz

Další menu

Home
Hlavní stránka
Konec jedné etapy Tisk E-mail

Slovenská Rally Košice byla posledním startem spolujezdce Karla Vajíka. Dvojice Jaroslav Orsák – Karel Vajík se s Mitsubishi Lancerem Evo IX R4 rozloučila pěknou čtvrtou příčkou absolutní klasifikace. "Přestože svět rally zcela neopouštím, je to pro mě konec jedné životní etapy," říká Karel Vajík.

rally_kosice_18.jpg

Zkušený spolujezdec Karel Vajík startoval s Orsákem poprvé na Rally Český Krumlov 2007. Byl to křest ohněm jak se patří, protože při své společné premiéře s Lancerem Evo 7 havarovali. Na sklonku první sezony už vyhráli Rally Vsetín. Mezi jejich největší úspěchy bezesporu patří rallysprintový titul z roku 2009, devátá příčka z věhlasné Rallye Monte Carlo nebo bronz z letošní Jänner rally v Rakousku. Celkem spolu absolvovali přes osmdesát automobilových soutěží.
„Rozhodnutí ukončit kariéru spolujezdce ve mně uzrálo v průběhu sezony. Po šestnácti letech na horkém sedadle je čas věnovat se i jiným věcem,“ přiznává Karel Vajík. „Byly to krásné roky plné nezapomenutelných zážitků. Úspěchy střídaly neúspěchy, jak už to bývá. V Orsák Rallysportu jsem byl a zůstávám rád. Dohodli jsme se, že budu s týmem nadále spolupracovat. Hlavně chci předávat zkušenosti a vychovávat svého nástupce. S novým spolujezdcem Davidem Šmeidlerem pojede Jarek poprvé v prosinci na Mikulášské rally ve Slušovicích."

rally_kosice_6.jpg

Text: Zdeněk Weiser, foto: Daniel Hlinka, Ivan Zmoray

 
< Předch.   Další >