Karel Vajík.cz

Další menu

Home
Karel VAJÍK - spolujezdec Tisk E-mail

 

img_6491_1_2_1.jpg

 

Narozen: 1970

Bydliště: Zlín – Jaroslavice

Stav: ženatý

Povolání: podnikatel

Koníčky: rodina, dobré jídlo, hory a příroda

 

 

Tvůj první start ?

To bylo v březnu 1996 na nádherně zasněžené Rallye Šumava Mogul s Jirkou Plškem a Renaultem Clio 16V, který dávali dohromady celou zimu David Rajnoch, Zdeněk Málek, Michal Vrága a Zdeněk Spurný (no a také trochu já).

 

karel-horacka09.jpg

Počet doposud absolvovaných soutěží ?

Jo tak to bych musel spočítat. Myslím že už to bude okolo 250 startů.

 

Kde všude jsi závodil?

Kromě Česka to bylo na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rakousku, Itálii, Francii, Belgii, Švýcarsku, Portugalsku, Chorvatsku, Slovinsku a Srbsku.

 

Koho jsi za svoji dosavadní kariéru navigoval ?

Doufám, že na nikoho nezapomenu. Byli to Jirka Plšek, Mirek Mikulenka, Míra Šimr, Milan Rojček, Míra Fišer, Zdeněk Vlček, Jarda Kouřil, Petr Pospíšil , Jan Jelínek, Milan Kneifel, Jirka Skoupil, Tomáš Marek, Jarek Orsák a Tomáš Kurka. No a když jsem si párkrát sedl za volant, navigovali mě Petr Pospíšil, David Rajnoch a Tomáš Plachý.

20101023-vsetin-vajik1.jpg

 

A v jakých autech jsi jezdil ?

Začalo to Renaultem Clio, potom Nissany Sunny, Micra a posléze Almera. Zkusil jsem Škodu Felicia Kit Car i Octavii WRC a také Fiat Punto S1600. Hodně jsem najezdil v Hondách Integra a Civic. No a pochopitelně v Mitsubishi Lancer skoro všech evolucí. Řídil jsem Ford Ka a Hondu Civic.

V poslední době jsem ovšem startoval ve vozech kategorie S2000. Byly to Peugeot 207, Fiat Grande Punto a nejvíce Škoda Fabia. A také Mini John Cooper Works.

Děkuji.